informazioni generali

Aggiornamenti

tadimiz kalmadi Saturday 3 March 2012
Bir Liberty'nin sirtina iki kisi bir pankart tikismisiz, yavasindan ilerliyoruz kuzeyine sehrin. Nehirboyu simdiden sikisik. Hafiften de yagmur ciseliyor havanin nemine yanci olarak. Uzun uzun yurumemiz gerekecek bu açik. Yukumuz cok dert degil ama ne de olsa tribunun aksine soguk havalar.

Iki fena parantezin arasinda yazacaklarim. Aslen ikisinin geliserek devam etmekte olan bir surecin birbirinden bagimsiz olmayan iki noktasi oldugu, aynen AS Roma taraftarinin Lazio'nun içine sikismis olmasi gibi. Kuzey Roma'da yukselen asiri sag soylemli politik gucun Alleanza Nazionale'nin hukumete girisiyle , devlette guclenmesi ile paralel Ultrà olarak kanlanip canlanmasi uzerine.

Dedik iste. Mac kupa. Derbi'yi yine kaçirmisiz. Ustune ustluk 3-1 yenilgi ve Di Canio'nun fasist selami. Lazio'nun ideolojisi ayan beyan ortada. Velhasil tatsiz bir sene olacaga benzer 2005.

Curva Sud'da ne olacak belli degil. Bizimkilere guvenim var diyorum. Bir cevap verirler.

Roma taraftarinin CUCS oncesi halkçi kimligini ne kadar koruyabildigi, tepkisinin ne olacagi bu macta ortaya cikacak. Sebepse tatli su taraftarinin sayica az olmasi. Bu çapta bir maçta Curva Sud'u hayatimda ilk defa tam dolu gormuyorum, Tribuna Monte Mario keza daha beter. Baraj hala dayaniyor ama sesler catlak, tezahuratlar ayri. Hem dedik ya hava da sene gibi tatsiz.

Rakip Fiorentina. Bizim takimda ise o kadar firtina kopuyor ki ne cikarsa bahtimiza. Buraya gelmek bile onemli. Zaten pazar gunu gene ayni takimi yenmisiz almisiz maci. Kupa'ya sirtini donmus Italya'da sahada olacak bir sey yok gibi gelirken, Kaptan giriyor sahaya, ilk yarinin yarisinda.

Her sey canlaniyor bir anda macta. Oyun acisindan isin tepe noktasina ilk yarinin sonunda De Rossi'nin goluyle variliyor. Gerisi oyunsuz savunma.

Monte Mario'lular trafige kalmamak icin ayaklaniyorlar. “Arabasini dusunen macin sonunu goremez.” diye dalgami gecerken ne kadar gaflette oldugumu bir bilsem.

Macin bitmesine 5 dakika kala bir anda Curva'dan “DUUUU...” diye bir ses yukseliyor ve anliyoruz ki milletin derdi arabayi degil kendini kurtarmak. Curva'ya baktigimda Koca bir Kelt Haçi. Dunyanin tersine dondugu Sud'un Nord oldugu gundeyiz.

“CEEEEEEEEEE!” diye tamamladiklarinda fasist ciglikarini... Bir anda Mesaleler “Duce” diye bagirmaya devam ederken fasist selama duran Giovinezza'nin ustune yagarken, kokunu 1940'lara dayayan Reparto Celere'nin Robocoplari, mesaleleri atan Fedayn'in ustune yagiyor. Sonrasi izdiham, sonrasi tatsiz.

Isin ertesi gunu butun fakultede kolu askida, gozu mor arkadaslar. Konusuyoruz, diyorlar ki: “En azindan Curva Sud'u Lazio'lulara savasmadan teslim etmeyecegimizi gosterdik.”

Bir ay sonra Roma-Livorno macinda ayni tezahurat tekrarlaniyor. Bu sefer karsisinda duran kimse yok. Sonrasinda olanlari bilirsiniz.

Belediye Baskani hala AN kokenli. Hala Roma'da egemen kultur Kuzey Roma.

Diyorum ki 7 yildir A.S. Roma toparlansa da, Roma'da isler tatsiz. Belki de kirik kolu yen içinde tutmaktan.
0 Commenti:

PRECEDENTI

Link Utili